ENG
  • Ученість — солодкий плід гіркого коріння.

  • Доклади серця свого до навчання і вуха свої до розумних слів

  • Вчись не для того, щоб знати більше, а для того, щоб знати краще.

  • Важлива не кількість знань, а якість їх.

  • Є тільки одне благо - знання й тільки одне зло - неуцтво.

  • Єдиний шлях, що веде до знання, - це діяльність.

  • Бич людини - це уявлюване знання.

  • Знання - сила.

  • Знання - знаряддя, а не ціль.

  • Запам'ятовувати вміє той, хто вміє бути уважним.

Донбаська державна
машинобудівна академія

Останні новини

Як вберегтися від спеки
2.jpg

Цьогорічне літо б’є усі температурні рекорди. До таких високих температур, ще й у періоди відклю...

Середа, 17 липня 2024
16 липня 1990 року в Україні було прийнято Декларацію про державний суверенітет
1.jpg

Вона є одним із найважливіших документів за всю історію нашої державності, ухвалення якого стало...

Вівторок, 16 липня 2024
З ДНЕМ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ!
1.jpg

Цього року Україна втретє відзначає День Української Державності, встановлений Указом Президента...

Понеділок, 15 липня 2024
ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЯМ УКРАЇНИ
1.jpg

Сержант Дмитро Семенов, позивний Семен, загинув 28 жовтня 2023 року біля селища Курдюмівка на До...

П'ятниця, 12 липня 2024
У нашої легкоатлетки дві медалі, а збірна Донецької області – друга на головному чемпіонаті України в сезоні
2.jpg

Чемпіонат України з легкої атлетики серед дорослих та молоді відбувся 28–30 червня у Львов...

Четвер, 11 липня 2024

ОЛЕКСАНДРУ ГРИГОРОВИЧУ ГРИНЮ – 70!

1.jpg

28 січня 2024 року свій 70-річній ювілей відзначив декан факультету інтегрованих технологій і обладнання Гринь Олександр Григорович.

Олександр Григорович належить до тієї особливої когорти людей, які всього себе присвячують улюбленій справі. І доказом цьому є той факт, що все його свідоме життя нерозривно пов'язане з Академією.

У 1974 р. Олександр Григорович почав свою трудову діяльність у Краматорському індустріальному інституті з науково-дослідної роботи на кафедрі зварювального виробництва після служби в лавах збройних сил. Роботу на кафедрі він поєднував з успішним навчанням на вечірньому відділенні, яке закінчив з відзнакою в 1980 р. Дисертацію на здобуття вченого ступеня кандидата технічних наук успішно захистив у 1988 р.

Працюючи на кафедрі, він пройшов непростий шлях наукового росту від лаборанта-дослідника науково-дослідного сектору до наукового керівника госпдоговірних робіт. А по лінії викладацької діяльності – від асистента до доцента, почесного професора Донбаської державної машинобудівної академії.

Олександр Григорович повною мірою проявив свої організаторські здібності й у результаті був обраний на посаду декана машинобудівного факультету. Очоливши факультет, він не тільки зберіг його традиції й досягнення, але й значно їх збільшив. Під його керівництвом факультет став одним із кращих в Академії. Лідируюча роль факультету позначилася й на його керівництві – Олександр Григорович неодноразово визнавався кращим деканом Академії. У 2013 р. у зв'язку з реорганізацією факультетів був обраний деканом новоствореного факультету інтегрованих технологій і обладнання.

Одночасно з активною адміністративною діяльністю, Олександр Григорович велику увагу приділяє і науковій роботі. Ним опубліковано більше 200 статей у фахових збірниках і журналах як всеукраїнського, так і міжнародного рівнів, у тому числі в співавторстві зі студентами, отримано більше 30 авторських свідоцтв на винахід і близько 60 патентів України. Олександр Григорович був членом спеціалізованої ради з захисту кандидатських дисертацій за фахом 03.05.06 – Зварювання й споріднені процеси й технології, постійно керує науковими роботами магістрантів, аспірантів. Під його керівництвом підготовлено і захищено 4 дисертації кандидата наук.

Значну увагу також приділяє і методичній роботі – з його ініціативи в співавторстві з колегами видано більше 15 посібників для студентів спеціальності.

Робота Олександра Григоровича гідно відзначена на всіх рівнях. Він нагороджений Почесною грамотою Міністерства освіти й науки України, а також знаками Міністерства «Відмінник освіти» і «Петра Могили», почесними грамотами академії й знаком «За заслуги», занесений у книгу Пошани академії, йому присвоєно звання «Почесний професор».

Колектив ДДМА від усього серця бажає Олександру Григоровичу довгих і щасливих років життя, мирного неба над головою й нових творчих успіхів як в адміністративній, так і в науково-педагогічній діяльності.