ENG
  • Ученість — солодкий плід гіркого коріння.

  • Доклади серця свого до навчання і вуха свої до розумних слів

  • Вчись не для того, щоб знати більше, а для того, щоб знати краще.

  • Важлива не кількість знань, а якість їх.

  • Є тільки одне благо - знання й тільки одне зло - неуцтво.

  • Єдиний шлях, що веде до знання, - це діяльність.

  • Бич людини - це уявлюване знання.

  • Знання - сила.

  • Знання - знаряддя, а не ціль.

  • Запам'ятовувати вміє той, хто вміє бути уважним.

Донбаська державна
машинобудівна академія

Останні новини

Останні новини

Добро всегда в цене

В Академии уже несколько лет действует волонтерское движение «Подаруй світло», которое занимается организацией благотворительных акций по сбору денежных и материальных средств для детей-сирот нашего города. За время своей очень нужной работы волонтеры ДГМА передали в детские дома и школы-интернаты детскую одежду, игрушки, книги, неоднократно проводили настоящие спектакли с играми и подарками. А ученики школы-интерната № 3, над которой шефствует наш вуз, «знают наших в лицо» и с нетерпением ждут волонтеров с новыми игровыми программами и веселыми эстафетами.

Отдел культуры и туризма Краматорского горсовета и Женское общество «Триумф» торжественно вручили благодарственный лист, в котором выражают искреннюю благодарность волонтерскому движению ДГМА «Подаруй світло» за помощь, поддержку и внимание к акции благотворительности и милосердия «Рідна Україно, я – твоя дитина». А Управление по делам семьи и молодежи Донецкой облгосадминистрации наградило руководителя волонтерского движения ДГМА «Подаруй світло», преподавателя кафедры украиноведения и гуманитарного образования Светлану Шарапу дипломом за активное участие в общественной жизни Донетчины и весомый личный вклад в реализацию государственной молодежной политики.

Виктория Лебединская

Міжвузівський захист

В Академії відбувся міжвузівський захист двох комплексних дипломних проектів за фахом «Технологія машинобудування».

Студенти ДонНТУ і ДДМА - Попітайленко Д.С. (Керівник - доцент, канд. Техн. Наук Медведєв В.В.) і Козлов А.С. (Керівник - ст. Викладач кафедри ТіУП Медведєв В.С.) - спільно розробляли проект гнучкої автоматизованої дільниці з виробництва деталей бурових установок. У проекті було застосоване сучасне обладнання, інструменти та методи обробки. Зокрема, застосовувалося полігональне точіння, яке в даний час є інноваційним методом обробки.

Другий комплексний диплом представили студенти Юрлов О.О. з ДонНТУ (керівник - викладач Польченко В.В.) і Гущин А.П. з ДДМА (керівник - Гущин А.М.).

Оцінювала захист комплексного диплома державна екзаменаційна комісія з 7 чоловік, в яку увійшли як викладачі обох вузів, так і представники підприємств міста. Всі студенти захистилися на «відмінно».

Це вже не перша спільна робота ДДМА і ДонНТУ - торік міжвузівський захист комплексного дипломного проекту за фахом «Технологія машинобудування» проходив у Донецьку. Для обох вузів це відмінний досвід роботи, обмін методами навчання студентів, а також внесок у престиж вузу.

Вікторія Лебединська

За выпускниками – будущее!

Детальніше...

В июне в Донецке состоялась 12-я церемония чествования лучших выпускников высших учебных заведения Донецкой области, которая проводилась Областной государственной администрацией и Советом ректоров Донецкой области.

В этом году церемония проходила в Донецком национальном академическом театре оперы и балета им. А.Б. Соловьяненко, где в торжественной обстановке представители обкома профсоюза работников образования, мэры городов, ректоры и преподаватели вузов, руководители промышленных предприятий и фирм области чествовали выпускников из 25 вузов городов Донецка, Мариуполя, Макеевки, Краматорска, Славянска, Горловки и Красноармейска.

СИЛАЧИ СРЕДИ НАС!

Недавно в г. Иловайске прошел чемпионат области по тяжелой атлетике. Тяжелая атлетика – это скоростно-силовой вид спорта, в основе которого лежит выполнение упражнений по подниманию штанги над головой.

Бронзовым призером чемпионата с результатом 275 кг стал студент Академии Святослав Назарько (МО08-2). Он участвовал в весовой категории до 94 кг. Святослав занимается тяжелой атлетикой уже четыре года в спортивном комплексе «Блюминг» (Краматорск) и не собирается останавливаться на достигнутом.

Совсем скоро начнутся новые соревнования, в которых, мы надеемся, Святослав одержит очередную победу.

 

Рамка кваліфікацій у системі вищої освіти України: прогрес і виклики

Детальніше...

У Національному педагогічному університеті імені М.П. Драгоманова відбувся семінар «Рамка кваліфікацій у системі вищої освіти України: прогрес і виклики», організований Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України за підтримки Ради Європи

22 березня 2011 р. в Національному педагогічному університеті імені М.П. Драгоманова відбувся семінар «Рамка кваліфікацій у системі вищої освіти України: прогрес і виклики», організований Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України за підтримки Ради Європи.

У семінарі взяли участь Перший заступник Міністра Євген Суліма, секретар Керівного комітету Ради Європи з питань вищої освіти і науки Катерина Долгова-Дреєр, експерти Ради Європи Ева Генці та Стівен Адам, представники департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту, вищих та професійно-технічних навчальних закладів, Національної академії педагогічних наук України, об’єднань роботодавців, інших заінтересованих сторін.

Під час семінару розглядалися питання розроблення Національної рамки кваліфікацій (НРК), зокрема представлено досвід розроблення НРК в Угорській Республіці, обговорено стан та подальші кроки щодо розроблення НРК в Україні. Експерти Ради Європи Стівен Адам та Ева Генці надали свої коментарі до проекту національної рамки кваліфікацій України.