ENG
  • Ученість — солодкий плід гіркого коріння.

  • Доклади серця свого до навчання і вуха свої до розумних слів

  • Вчись не для того, щоб знати більше, а для того, щоб знати краще.

  • Важлива не кількість знань, а якість їх.

  • Є тільки одне благо - знання й тільки одне зло - неуцтво.

  • Єдиний шлях, що веде до знання, - це діяльність.

  • Бич людини - це уявлюване знання.

  • Знання - сила.

  • Знання - знаряддя, а не ціль.

  • Запам'ятовувати вміє той, хто вміє бути уважним.

Донбаська державна
машинобудівна академія

Останні новини

Останні новини

Ко дню рождения Кобзаря

Детальніше...

Ко дню рождения великого Кобзаря Тараса Григорьевича Шевченко в ДГМА 4 марта был организован творческий вечер. Первокурсники рассказывали зрителям об интересной жизни Тараса Шевченко, читали его стихи, обсуждали творчество. А Ксения Цюх даже спела песню, от чего все были в восторге. А изюминкой мероприятия стал показ художественного фильма о жизни Шевченко.

День народження Кобзаря

Детальніше...

9 березня 1814 року народився видатний український поет, письменник, художник та політичний діяч Тарас Григорович Шевченко. Минуло більше 200 років, а постать Шевченка і досі живе в кожній українській хатині, у кожному українському серці.

Важко повірити, але Шевченко передбачив, що відбуватиметься на його Батьківщині через півтора століття. Більше цього, вказав шлях, яким треба йти – шлях миру та згоди. Майже 170 років тому було написане послання великого Кобзаря «І мертвим, і живим, і ненародженим…», проте, твір має надзвичайно гостре відчуття нашого сьогодення, яке Шевченко зміг передбачити своїми пророчими очима.

Складається враження, що не для своїх сучасників, а саме нам, тоді ще ненародженим, поет хоче сказати просту істину, через яку маємо всі біди та гріхи: «Доборолась Україна до самого краю, гірше ляха свої діти її розпинають…» Отак Шевченко описав і свою сучасність, і нашу.

Біда в тому, що відчути та зрозуміти Кобзаря дано не кожній людині, і хай би скільки вельмож не цитували його, виступаючи за трибуною, а серце має щеміти від болю, від розуміння елементарних, але таких значущих речей! «Обніміться ж, брати мої, молю вас, благаю!»

А ви вмієте зупиняти конфлікти?

Детальніше...

27 лютого на базі ДДМА відбувся Громадський інтелект-форум «КОЛО ПОРОЗУМІННЯ». Форум проводився в рамках ініціативи «Примирення і порозуміння в Україні» Інституту миру і порозуміння (м. Київ) за підтримки Швейцарської Конфедерації. Краматорськ – інтелектуальне місто!

У форумі взяли участь педагоги та адміністрація навчальних закладів, громадські діячі, студенти, старшокласники, батьки, психологи, держслужбовці, представники ЗМІ, керівники підприємств та установ, підприємці, військові, нові мешканці міста, тимчасово переміщені особи, представники волонтерських організацій та робітники соціальних служб з Краматорська, Дружківки, Слов’янська, Торецька.

Відкрив Форум декан ФЕМ Євген Мироненко. Від зауважив, що проблема нашого міста – відплив інтелектуального потенціалу в інші міста України та за кордон. Євген Мироненко підкреслив, що такі заходи необхідні, і сподівається, що форуми будуть проводитись регулярно та будуть спрямовані на відновлення і розвиток інтелектуального потенціалу нашого міста.

В шаге до триумфа

Детальніше...

С 13 по 26 февраля проходил полуфинальный этап Международной студенческой олимпиады по программированию АСМ – ІСРС, в которой принимали участие три команды ДГМА.

Олимпиада проводилась в online-режиме на базе Винницкого национального технического университета. Добиться победы было под силу только лучшим: олимпиада проводилась в девять туров. В течение девяти дней студенты выполняли задания разной сложности.

Одна из команд ДГМА, в состав которой вошли Марина Рыбалко (ИТ13-2) и Стас Герняк (ИТ12-2), заняли 3-е место в общем зачете и 2-е – по результатам контеста.

Имена финалистов пока неизвестны, но мы надеемся, что наши ребята будут в их числе.

СВЕЖИЙ ВЫПУСК ГАЗЕТЫ «АКАДЕМИЯ» УЖЕ НА САЙТЕ!

Детальніше...
  • Читайте на первой полосе об участницах конкурса «Мисс Академия - 2016», а также о достижениях наших студентов в соревнованиях мирового уровня.
  • Вторая полоса посвящена научной деятельности ДГМА.
  • На третьей полосе читайте о нашем национальном герое - студенте ДГМА Сергее Бондареве, который погиб на Майдане, отстаивая интересы Родины.
  • О том как избегать конфликтов, читайте на 6-й странице газеты.