ENG
  • Ученість — солодкий плід гіркого коріння.

  • Доклади серця свого до навчання і вуха свої до розумних слів

  • Вчись не для того, щоб знати більше, а для того, щоб знати краще.

  • Важлива не кількість знань, а якість їх.

  • Є тільки одне благо - знання й тільки одне зло - неуцтво.

  • Єдиний шлях, що веде до знання, - це діяльність.

  • Бич людини - це уявлюване знання.

  • Знання - сила.

  • Знання - знаряддя, а не ціль.

  • Запам'ятовувати вміє той, хто вміє бути уважним.

Донбаська державна
машинобудівна академія

Останні новини

На лютневому засіданні Вченої ради ДДМА
5.jpg

На лютневому засіданні Вченої Ради Донбаської державної машинобудівної академії було заслухано з...

Четвер, 27 лютого 2025
В Академії відбувся захід до річниці російсько-української війни та Дня спротиву Криму
1.jpg

26 лютого Україна відзначає День спротиву російській окупації Автономної республіки Крим та міст...

Четвер, 27 лютого 2025
Нові нагороди нашої легкоатлетки
1.jpg

Вдалий початок року для студентки спеціальності «Фізична культура і спорт» (група ФКС-21-1...

Середа, 26 лютого 2025
Профспілка пропонує значно підвищити зарплати освітян у 2026 році
2.jpg

Профспілка працівників освіти і науки просить Міністерство освіти і науки врахувати пропозиції п...

Вівторок, 25 лютого 2025
Звітно-виборна конференція Профкому ДДМА
1.png

На початку лютого в Академії відбулася звітно-виборна конференція об’єднаного профспілково...

Вівторок, 25 лютого 2025

Похімічімо разом

img_main.jpg

Вплив хімії в нашому житті істотно відчувається при відвідуванні супермаркетів, продуктових магазинів, ринків. Дуже складно знайти продукти харчування, що не містять хімічних добавок – поліпшувачів смаку й вигляду, барвників, консервантів, ароматизаторів тощо. До гірчиці додають ароматизатор гірчиці, до ковбаси – ароматизатор свинини.

Контроль за складом харчових продуктів і вмістом у них «шкідливих» і небажаних домішок на стадії виробництва й у готовій продукції мають здійснювати хіміки за фахом. З цього року кафедра хімії і охорони праці ДДМА розпочинає навчання студентів за спеціальністю 102 «Хімія» за унікальною освітньою програмою «Хімія харчових продуктів». Її побудовано на основі класичних університетських програм, і здобувачі освіти отримають загальну класичну університетську підготовку з хімії та будуть професіоналами в галузі хімії харчових продуктів. На теперішній час жоден заклад вищої освіти Донецької області не надає вищої освіти за спеціальністю «Хімія».

img_1.jpg

Випускники цієї спеціальності можуть працювати на підприємствах, в установах та організаціях хімічної, фармацевтичної, нафтогазової, харчової та агропромислової галузей, у криміналістичних лабораторіях, у лабораторіях метрології та стандартизації Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Департаменту податкових та митних експертиз Державної фіскальної служби. Уже зараз потенційні роботодавці запрошують наших майбутніх випускників на практику й роботу.

img_2.jpg

Щоб залучити школярів до занять хімією і підвищити рівень їхньої підготовки до ЗНО з хімії, з 21 січня на кафедрі хімії і охорони праці ДДМА розпочав роботу хімічний гурток «Хімічна студія» для школярів 9, 10 і 11-х класів шкіл м. Краматорськ. На заняттях цього гуртка школярі власноруч під керівництвом викладачів виконують хімічні експерименти.

Заняття в «Хімічній студії» проводяться один раз на два тижні по понеділках (18.02, 4.03, 18.03, 1.04, 15.04, 13.05), з 15-ї години в аудиторіях 1405 і 1403 (I корпус, 4-й поверх) за адресою: вул. Академічна, 72.

Бажаючим приєднатися до занять необхідно записатися за телефонами: 41-67-01 (кафедра хімії) або 066-026-10-79 (завідувач кафедри, професор Авдєєнко Анатолій Петрович).